kao sto cete primjetiti (neki mozda vec i jesu) vecina mojih recepata nema mjere, ali su poprilicno jednostavni i brzo se prave. Ova vocna torta je jos jedan od takvih recepata, ali se sigurno necete pokajati ako je napravite – savrsena za vruce ljetne dane
Sastojci
1 pakovanjegotovih kora
1 velika konzerva sjeckanog ananasa
1 kg jagoda (isjecneih na listice)
2 vrecicepudinga od vanilije
1/2 lmlijeka
1puter secer slag za ukrasavanje
Vrijeme pripreme: 30 min
Priprema
Ananas iscijediti, a sokom poskropiti gotove kore
1
Skuahti 2 pudinga u 1/2 l mlijeka, sa secerom po zelji
2
ohladiti
3
kad se ohladi dodati 1 pjenasto ulupan maslac i dobro sjediniti
4
pudingu dodati ananas
Na poskropljenu koru staviti red sjeckanih jagoda, preko puding sa ananasom, pa kora
5
postupak ponovi sa svim korama
6
na zadnju koru staviti slag
7
drzati u frizideru