Bavarska torta od sira


Ovaj recept je star, jednostavan i za svakoga uspjesan i torta je suuupeeer

Broj osoba:12 osoba
Sastojci
Kora
 2Jaja  
125 gsecera  
100mlulja  
100mlsoka od narandze  
150gbrasna  pola vrecice praska za pecivo
Fil
2 vrecice Gelantine, izmljevene bijele  
8 supnih kasikavode  2zumanjka  
8 supnih kasikalimunovog soka  
2bjelanca  
150gsecera  
500g masnog svjezeg sira (Quark)  
500mlslatkog vrhnja


Vrijeme pripreme: 60 min
Priprema
1
Kora: Jaja sa secerom izmutiti, dodati ostale sastojke te ispeci. Pustiti da se ohladi te je jednom prerezati
2
Oko donje kore staviti prsten za tortu
3
Gelantine pomijesati sa vodom i pustiti 10 minuta da ostoji
4
Slatko vrhnje istuci. Bijelaca izmutiti. Zumanca sa limunovim sokom i secerom izmutiti i dodati sir
5
Gelantine otopiti na laganoj vatri, oduzeti par kasika sirne smjese i pomijesati sa gelantionom. Zatim umijesati sa preostalom smjesom, bjelance i slatko vrhnje lagano umijesati
6
Smjesu namazati po donjoj kori te staviti drugu koru odozgo. Tortu staviti u hladjak najmanje 2 sata. Prije serviranja posuti je secerom u prahu ili je ukrasiti kao na slici
Posluživanje

Mozete kremu podjeliti na dva dijela pa staviti voce iz konzerve ( tresnje, breskve, mandarine i sl.). Kora, krema, voce,krema pa druga kora