Brza cokoladna torta - bez pecnice


Ukusna i nevjerovatno jednostavna cokoladna torta. Pozeljeli ste iznenaditi svoje goste ili pak ukucane a nemate vremena, ovaj recept je spas za vas.

Broj osoba:12 osoba
Sastojci
 300 g amerettini ili neki drugi keks  
160 gmaslaca  
600 g tamne cokolade  
600 mlvrhna za slag  
2 zlicesecera   kakao za posipanje (dekorisane)


Vrijeme pripreme:20 min
Priprema
1
Uzeti kalup za tortu promjera 24 cm i obloziti ga prozirnom folijom tako da folija visi preko ruba kalupa.
2
Izmrviti keksice i pomijesati sa rastopljenim maslacem te staviti u kalup i dobro pritisnuti keks sa zlicom. Kalup zatim staviti u frizider.
3
Istopiti cokoladu na pari ili pak u mikrovalnoj.
4
Od vrhnja umutiti cvrst slag dodati dvije zlice secera i istopljenu cokoladu, sve skupa dobro izmijesati.
5
Cokoladnu masu izliti u kalup, poravnati masu i prekriti rubovima prozirne folije. Tortu staviti u frizider 4 sata da se cokoladna masda stegne.
6
Prije serviranja odstraniti foliju i potresti kakaom.
Ja sam se malo igrala sa fondantom pa sam je ukrasila na drugi nacin, sto i vi mozete uraditi.
Izrezana torta