Multivitaminska torta


Lagana i brza vocna torta

Sastojci
Podloga:
 200 gdvopeka
125 gmaslaca
2 zlice secera (po zelji)
Krema:
 500 g jogurta od marelice (bilo koji vocni da pase uz voce koje stavljate u kremu)
400 ml vrhnja za slag
500 g mijesanog voca (breskve, marelice, ananas..)
1 zlicicaarome vanilije
1 paketiczelatine
Preljev:
 300 ml multivitaminskog soka
1 paketicpreljeva za torte   ili  pola paketicazelatine


Priprema
1
Dvopek razmrviti valjkom za tijesto. Mrvice izmijesati sa omeksalim maslacem i 2 zlice secera (moze i vise ili manje). Podlogu utisnuti u kalup za torte. Staviti u hladnjak da se ohladi i stisne.
2
Jogurt i aromu vanilije (moze i 1 vanilin secer) izmijesati. U drugoj posudi izmiksati vrhnje za slag.
3
Zelatinu namociti u 4 zlice hladne vode. Ostaviti 10ak minuta, zagrijati i dodati smjesi od jogurta.
4
Voce narezati na sitne komadice i lagano umijesati u jogurt i dodati vrhnje za slag. Kremu istresti na podlogu od dvopeka i staviti u hladnjak.
5
Ako koristite preljev za torte: preljev i 2 zlice secera staviti u malu zdjelicu. Dodati sok i kuhati na laganoj vatri neprestano mijesajuci dok se secer ne otopi. Ostaviti da se ohladi. Kada se preljev poceo stvrdnjavati preliti ga preko hladne torte.
6
Ako koristite zelatinu: namociti zelatinu u 2 zlice hladne vode i ostaviti ju 10ak minuta da se stvrdne. Zagrijati multivitamnski sok i u njega dodati zgnjecenu zelatinu (sa vilicom). Preliti po hladnoj torti.