Jako lagana biskvitna torta sa jagodama, torta moje mame...
Sastojci
6 komjaja
15 dkgglatkog brašna
20 dkgšećera
2 žličicearome vanilije
2 žličicepraška za pecivo
0,5 lvrhnja za šlag
250 gmascarpone
500 gjagoda
100 gšećera u prahu
1 vrečica šlagfix
50 gčokoladnih mrvica
1 žlica ruma
1 dclmlijeka
Priprema
1 Odvojiti žutanjke od bjelanjaka.
Žutanjke miksati sa šećerom, dodati vanil aromu,brašno sa praškom za pecivo.
Bjelanjke miksati dok se ne dobije snijeg te dodati smjesi žutanjaka, brašna i šećera.
Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje te biskvit peći 25-30 min na 180C.
Ohlađeni biskvit prerezati dva puta da dobijemo tri kore. Kore navlažiti sa malo mlijeka pomiješanog sa 1 žlicom ruma.
2 Vrhnje za šlag miksati 2 min najmanjom brzinom zatim još 2 min najvećom brzinom.Dodati šlagfix i šečer u prahu. Miksati još kratko. Na kraju dodati mascarpone.
3 Jagode oprati, izrezati na polovice ili četvrtine.
4 Slagati: biskvit, krema, jagode. Završiti sa biskvitom, tortu premazati izvana sa kremom, ukrasiti sa čok.mrvicama i jagodama.
Torta je jako lagana i pogodna nakon teških jela...