Biskvitna torta sa jagodama


Jako lagana biskvitna torta sa jagodama, torta moje mame...

Sastojci 
6 komjaja  
15 dkgglatkog brašna  
20 dkgšećera  
2 žličicearome vanilije  
2 žličicepraška za pecivo  
0,5 lvrhnja za šlag  
250 gmascarpone  
500 gjagoda  
100 gšećera u prahu  
1 vrečica šlagfix  
50 gčokoladnih mrvica  
1 žlica ruma  
1 dclmlijeka

Priprema
1 Odvojiti žutanjke od bjelanjaka.
Žutanjke miksati sa šećerom, dodati vanil aromu,brašno sa praškom za pecivo.
Bjelanjke miksati dok se ne dobije snijeg te dodati smjesi žutanjaka, brašna i šećera.
Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje te biskvit peći 25-30 min na 180C.
Ohlađeni biskvit prerezati dva puta da dobijemo tri kore. Kore navlažiti sa malo mlijeka pomiješanog sa 1 žlicom ruma.

Vrhnje za šlag miksati 2 min najmanjom brzinom zatim još 2 min najvećom brzinom.Dodati šlagfix i šečer u prahu. Miksati još kratko. Na kraju dodati mascarpone.

Jagode oprati, izrezati na polovice ili četvrtine.

4 Slagati: biskvit, krema, jagode. Završiti sa biskvitom, tortu premazati izvana sa kremom, ukrasiti sa čok.mrvicama i jagodama.

Torta je jako lagana i pogodna nakon teških jela...