SNJEZNA TORTA


Veoma osvjezavajuca vocna torta sa malinama i kivijem...

Sastojci 
Kora: 
9 bjelanaca   
300 g secera   
1 supena kasika sirceta  
Fil
450 ml mlijeka   
9 zumanaca  
4 kasike secera   
2 pudinga vanila  
1 margarin   
750 ml slatke pavlake   
400 g malina, svjeze ili zaledjene   
500 g kivija


Priprema
1 Kore:
Pjenasto umutiti 9 bjelanaca sa 300 g secera i jednom kasikom sirceta. Peci 1 h i 30 minuta na 180 stepeni dok ne dobije zlatno-zutu boju i onda susiti do kraja na 150 stepeni.
Kada je kora pecena, presjeci je na dva dijela duzinom.

2 Fil:
Umutiti 9 zumanaca sa 4 kasike secera i 2 pudinga od vanile, dodati u 450 ml mlijeka: Skuvati.

3 Kada se fil ohladi dodati pjenasto umucen margarin.

4 Umutiti slatku pavlaku.

5 Filovati na sledecei nacin:
kora - fil- maline- slatka pavlaka - kora- fil- kivi- ukrasiti slatkom pavlakom


Posluživanje
Tortu je najbolje napraviti jedan dan prije posluzivanja, da bi se dobro ohladila i djelovala osvjezavajuce.