Veoma osvjezavajuca vocna torta sa malinama i kivijem...
Sastojci
Kora:
9 bjelanaca
300 g secera
1 supena kasika sirceta
Fil:
450 ml mlijeka
9 zumanaca
4 kasike secera
2 pudinga vanila
1 margarin
750 ml slatke pavlake
400 g malina, svjeze ili zaledjene
500 g kivija
Priprema
1 Kore:
Pjenasto umutiti 9 bjelanaca sa 300 g secera i jednom kasikom sirceta. Peci 1 h i 30 minuta na 180 stepeni dok ne dobije zlatno-zutu boju i onda susiti do kraja na 150 stepeni.
Kada je kora pecena, presjeci je na dva dijela duzinom.
2 Fil:
Umutiti 9 zumanaca sa 4 kasike secera i 2 pudinga od vanile, dodati u 450 ml mlijeka: Skuvati.
3 Kada se fil ohladi dodati pjenasto umucen margarin.
4 Umutiti slatku pavlaku.
5 Filovati na sledecei nacin:
kora - fil- maline- slatka pavlaka - kora- fil- kivi- ukrasiti slatkom pavlakom
Posluživanje
Tortu je najbolje napraviti jedan dan prije posluzivanja, da bi se dobro ohladila i djelovala osvjezavajuce.